Verkeerssituatie rond HagaZiekenhuis nog steeds onveilig

De verkeerssituatie rondom het HagaZiekenhuis aan de Leyweg is nog steeds onveilig. Dat stelt de Haagse afdeling van de Fietsersbond. Door de werkzaamheden rond de verbouwing van het ziekenhuis, is het voormalig fietspad bestemd voor het bouwverkeer. Wil Bianchi van de Fietsersbond heeft inmiddels al diverse malen bij de betrokken ambtenaren over deze onveilige situatie aan de bel getrokken. “Na hun vakanties zou ik meer van hen horen, maar dat is tot nu toe helaas nog niet het geval geweest.”  

Moeilijke keuze
“Fietsers en scootmobielen die van de Kerketuinenweg komen en richting ziekenhuis rijden, moeten nu over het voetpad”, zegt Wil Bianchi van de Fietsersbond. “ Maar dat geeft problemen. Het voetpad wordt namelijk geblokkeerd door betonnen elementen die het fietspad langs de Dedemsvaartweg afscheiden. De fietsers en scootmobielers kiezen nu dus toch maar voor de gevaarlijke bouwweg.”

Informatieavond
Bianchi heeft de kwestie al in juli 2013 aangekaart tijdens een informatieavond over de bouwwerkzaamheden. “Helaas is er tot nu toe niets veranderd. De kwestie schijnt nogal moeilijk te liggen, omdat het fietspad precies op de scheiding tussen de stadsdelen Loosduinen en Escamp ligt."  Een gemeentewoordvoerder liet weten dat een wegbeheerder van stadsdeel Escamp poolshoogte zou gaan nemen. Hij zou daarbij ook in gesprek gaan met het HagaZiekenhuis om samen tot een oplossing te komen, aldus een publicatie in het AD/Haagsche Courant van 13 juli 2013. Wordt vervolgd.