Nieuwe woonwijk op
voormalig woonwagenkamp

 Omwonenden zoeken dringend actieve steun van iemand met juridische ervaring.  De Gemeente Den Haag is namelijk van plan om de bestaande toegang naar het voormalige woonwagenkamp te verleggen, waardoor er (levens)gevaarlijke verkeersituaties zullen ontstaan.

In het gemeentelijke plan wordt de bestaande toegang verlegd van de Escamplaan naar de achterzijde die grenst aan de Q.A. Nederpelsstraat. Hiervoor wordt de huidige dijk aan de Escamplaan doorgetrokken en aan de achterkant komen er twee verkeers-bruggen die aansluiten op de Q.A. Nederpelstraat. Een grote meerderheid van de bewoners is van mening dat er zo een levensgevaarlijke verkeer situatie zal ontstaan door honderden extra verkeersbewegingen vanuit de nieuw te bouwen woonwijk naar de bestaande wijk/straat! Het komt nu al dagelijks voor dat automobilisten achteruit moeten rijden, om elkaar de ruimte te kunnen geven en er zelfs al ongelukken en bijna ongelukken hebben plaatsgevonden.

Waarborging veiligheid
De gewenste integratie –zoals die is beschreven in “het stedenbouwkundige randvoorwaardenbesluit van 2008 voor nieuwe wijken”- en welke door de Gemeente als argument is aangevoerd bij het verdedigen van het huidige plan, is volgens ons beter te verwezenlijken door de huidige ingang aan de Escamplaan gewoon aan te houden en door aan de achterzijde de nieuwe wijk te verbinden met de onze door de aanleg van enige loopbruggen. Er is dan geen congestie van doorgaand verkeer en de veiligheid in de wijk met 2 scholen blijft zo gewaarborgd. Dankzij de loopbruggetjes kunnen de nieuwe wijkbewoners al lopend en fietsend contact met ons kunnen maken en voorkomen we dat ze –communicatief opgesloten in hun auto’s- onze wijk doorkruisen (wat natuurlijk de integratie niet bevordert). Ons voorstel is dus veel vriendelijker, veiliger en hoogstwaarschijnlijk ook nog eens goedkoper dan het plan van de Gemeente.

Ernstige zorgen
"In het plan wordt volgens ons ook te weinig rekening gehouden met een snelle en veilige route voor hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie; vooral in de avonduren wordt het gevaarlijk door de vele bochten, 30 km zones en drempels. Door het plan van de Gemeente maken we ons ernstige zorgen om de toekomstige veiligheid en rust in onze buurt. Wij zoeken daarom dringend een jurist die ons zou willen bijstaan in onze werkgroep tegen dit slechte plan. Bent u die persoon, wacht dan alstublieft niet langer, want we hebben u hard nodig!", melden J.E.S. Zuiderwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en K.Werksma(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). "Heeft u ook bezwaar tegen de huidige plannen van de Gemeente met betrekking tot dit onderwerp, stuur ons dan een e-mailtje. Wij zullen het dan meenemen in onze communicatie met het Haagse College!"