Vervolgstappen
aanpak sluipverkeer

De heren Van der Meer, Elenbaas en Van der Klauw vormen de Commissie 30-km zone binnen Wijkberaad Houtwijk. In de wijk (met name Berlagelaan) ondervindt men steeds meer last van te hardrijdend (sluip)-verkeer. Hierdoor ervaart men steeds meer een gevoel van onveiligheid.

Tussenstand enquête
'30 km/uur zone'

Twee weken geleden werden 600 enquêteformulieren inzake de 30 km/uur zone verspreid onder bewoners aan de Architect Berlagelaan, Architect Dudoklaan, Albert Schweitzerlaan, Laan van de Mensenrechten en enkele straten die direct op deze lanen uitkomen. Tot nu toe is slechts 24% retour gekomen.

'Bewoners zijn racerij in hun lanen beu'

houtwijkblad-201103Bewoners van 't Kleine Hout (het stuk tussen Houtwijklaan en Leyweg) zijn het racen in hun lanen meer dan beu. Het gaat om de Albert Schweitzerlaan, Laan van de Mensenrechten, Architect Dudoklaan en Architect Berlagelaan. Zij willen daarom bij de gemeente een petitie voor een 30 km/uur zone gaan indienen. Alle belanghebbenden worden dringend opgeroepen om mee te ondertekenen.

Handtekeningenactie in volle gang

Bewoners van ’t Kleine Hout (het stuk tussen Houtwijklaan en Leyweg) zijn het racen in hun lanen meer dan beu. Zij willen daarom bij de gemeente een petitie voor een 30 km/uur zone gaan indienen. Alle belanghebbenden worden dringend opgeroepen om mee te ondertekenen. Deze handtekeningenactie is nu in volle gang.

under construction

Parkeren/ontsluiting HagaZiekenhuis

Er is parkeeroverlast ontstaan voor bewoners van Houtwijk in het woongebied achter de Escamplaan, nabij de Leyweg. Parkeeroverlast door personeel van het ziekenhuis, maar ook door bezoekers en werklieden die aan de herbouw van het ziekenhuis zijn begonnen. Er zijn plannen voor bouw van een 700 woningen en betaalde parkeergarages voor personeel, nieuwe bewoners en bezoekers.

Men heeft plannen de Escamplaan vanaf de Houtwijklaan in twee richtingen open te stellen richting het Hagaziekenhuis. De bussluis zal worden verlegd nabij de kruising van de Escamplaan met de Albert Schweitzerlaan. Het verkeer komende vanaf de Escamplaan en de kruising van de Leijweg, zal gedwongen worden de woonwijk in te rijden via de Albert Schweitzerlaan. Duidelijk is dat de bewoners, in verband hiermede, inspraak willen krijgen in het bestemmingsplan van de gemeente.

De plannen rondom en in het gebied worden gepresenteerd in het "Stedenbouwkundig Kader Escamp" dat   u hier kunt downloaden en kunt lezen.

Stedenbouwkundig plan (pdf, 9216 kB)

De werkgroep wil de grieven van de bewoners inventariseren in een enquete, die onder ongeveer 350 woningen in de directe omgeving in Houtwijk zullen worden verspreid. De werkgroep zal de spreekbuis worden richting HagaZiekenhuis en de gemeente. De presentatie kunt u hier (PDF, 3040 kB) downloaden. U kunt met de werkgroep communiceren per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.