Voorontwerp opknapproject Houtwijk
houtwijkontwerpfase

Samen met wijkbewoners heeft de gemeente Den Haag gewerkt aan een plan om Houtwijk op te knappen. Het opnieuw inrichten van de Hildo Kroplaan en de Gerrit van der Veenlaan is één van de projecten, die door de bewoners en de bewonerscommissie is gekozen en waaraan een deel van het opknapbudget wordt besteed.

Ontwerpfasen
Na de digitale bewonersavond Schetsontwerp op 8 juni 2021 werd op 4 november een inloopavond georganiseerd voor het concept Voorontwerp. Kon u de avond niet bijwonen? Dan kunt u hieronder - onder Toelichting - het ontwerp zien en eventuele vragen of opmerkingen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De reacties worden van een antwoord voorzien en gepubliceerd op www.denhaag.nl (zoek op ‘Houtwijk knapt op’).

Ter inzage
Het Voorontwerp wordt begin 2022 zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze periode volgt een derde wijkbijeenkomst waar het ontwerp nogmaals wordt toegelicht. Na het verwerken van de zienswijzen wordt het ontwerp door het college definitief vastgesteld. De uitvoering staat gepland voor 2023.
 
Toelichting
Toelichting bij de 3 ontwerpbladen:
1 – Toen: opknappunten aangedragen door bewoners en de bewonerscommissie. Schetsontwerp. (Ontwerpblad 1)
2 – Nu: Voorontwerp en referentie beplanting. (Ontwerpblad 2)
3 – Straks: Impressies nieuwe situatie, hoe gaat de openbare ruimte in het winkelcentrum eruit zien? (Ontwerpblad 3)